Skoči na sadržaj

Termalna Banja Pačir

Otvoreno
3.2015
Opis

Roze jezero. Osim u Meksiku, Senegalu, Australiji… Ako se pitate gde još? Pravo pravcato roze jezero možete naći i u mestašcu na severu SrbijePačiru. Pačir se nalazi na oko 30 km od Subotice, 90 km od Novog Sada i 180 km od Beograda. Do Pačira i roze jezera sam stigla kolima iz Subotice, posle pola sata lagane vožnje. Do tačne lokacije če vas pouzdano odvesti bilo koje online mapa, samo ukucajte ,,Termalna banja Pačir’’.  Za opciju dolaska autobusom je najbolje da pozovete svoju ili autobusku stanicu u Pačiru jer nisam uspela da nađem pouzdane informacije o redu vožnje i linijama koje idu do njega. Čula sam da postoje i agencije koje prave organizovane izlete do ove lokacije, a jedna od onih koje sam uspela da nađem je www.fantast.rs .

Jezero se nalazi u sklopu termalne banje sa lekovitom vodom koja dolazi sa dubine od oko 1400m.

Dok voda dođe do nas prolazi kroz slojeve različitih stena i postaje bogatija za brojne minerale. Neki od najzastupljenijih su natrijum, jod, brom… Zbog prisustva minerala, voda je i slana. Kada izađe na površinu, temperatura vode je 72 stepena, a u zavisnosti od spoljašnje temperature hladi se na između 25 i 35 stepeni. 

Roze boju stvaraju alge i jezero je roze samo tokom jula i avgusta. Takođe, stepen ,,rozine’’ zavisi i od spoljašnjih faktora (doba dana, oblačnosti), ali i ugla iz kog jezero gledate. 

Pročitajte više na https://www.jovaninzivotukoferu.com/termalna-banja-pacir

 

Slike
Termalna banja Pačir
Gde se nalazi
Radno vreme
Ponedeljak
10:00 - 20:00
Utorak
10:00 - 20:00
Sreda
10:00 - 20:00
Četvrtak
10:00 - 20:00
Petak
10:00 - 20:00
Subota
10:00 - 20:00
Nedelja
10:00 - 20:00
Kontakt Informacije
Komentari

Ostavite odgovor

Još Magičnih mesta u okolini (20km)

Nema drugih Magičnih mesta u okolina. Znate li Vi neko? Javite nam!

Dodajte svoj utisak za Magično mesto
Imate svoje fotografije i mišljenje o ovom mestu? Napišite svoj utisak, dodajte svoje fotografije, detaljno ocenite Termalna Banja Pačir