Skoči na sadržaj

Nacionalni park „Una“

Nacionalni park Una
Opis

Nacionalni park „Una“, nalazi se na krajnjem zapadnom delu Bosne i Hercegovine, na području grada Bihaća, a pripada Unsko-koranskoj zaravni. Obuhvata dolinske delove reke Une i Unca, kao i orografske padine planina Plješevice, Osječenice i Grmeča. Nacionalni park „Una“ se prostire dolinom gornjeg toka reke Une i oko kanjona reke Unac, koja je ujedno i desna pritoka Une pa sve do rečice Krke na zapadu.

NP „Una“ nudi izuzetno zanimljive top sadržaje poput obilaska poznatog vodopada Štrbački buk,  zatim Martin Broda i Kulen Vakufa. Ovaj prelepi Nacionalni park poseduje i pešačko biciklističke staze, a u ponudi su edukativne avanture i izleti, kao i mogućnost rekreacije i aktivnog odmora.

Nacionalni park „Una“ ne vrši usluge raftinga, ali ima potpisane ugovore sa rafting agencijama, koje pružaju usluge plovidbe raft čamcem, kanuom i kajakom na reci Uni. Ove agencije obezbeđuju licencirane i obučene skipere, registrovane čamce, a svi gosti-rafteri su osigurani i opremljeni adekvatnom opremom. Jedan od najznačajnijih događaja u NP „Una“ je sasvim sigurno Internacionalna turistička „Una“ regata.

Slike
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Nacionalni park Una
Gde se nalazi
Kontakt Informacije
Pošaljite poruku

  Komentari

  Ostavite odgovor

  Preporučujemo da posetite
  Hotel Rekić
  5.01
  Hotel „Rekić“ se nalazi na atraktivnoj lokaciji u samoj blizini centra grada Bihać. Ovaj prelepi hotel poseduje četiri zvezdice, a svojim gostima nudi miran i prijatan boravak tokom boravka u ovom gradu. Ako putujete turistički ili poslovno u ovaj deo BiH, toplo vam preporučujemo da se smestite u hotelu „Rekić“. Hotel poseduje… Pročitaj više »Hotel Rekić
  Još Magičnih mesta u okolini (20km)

  Nema drugih Magičnih mesta u okolina. Znate li Vi neko? Javite nam!

  Dodajte svoj utisak za Magično mesto
  Imate svoje fotografije i mišljenje o ovom mestu? Napišite svoj utisak, dodajte svoje fotografije, detaljno ocenite Nacionalni park „Una“