Skoči na sadržaj

Planinski konak "Milica"

Opis

Planinski konak „Milica“ smešten je na prostoru od 4,5 hektara u prirodnom ambijentu na 500 metara nadmorske visine. Autentičnost objekata iz 19. veka daje osećaj zaustavljenog vremena u ovom ambijentu. Tokom vremena kompleks konaka se širio i na taj način obogaćivan sadržaj.

Planinski konak Milica pored domaće kuhinje i tradicionalnih jela, gostima nudi radionice pletenja, šetnju kroz šumu, kutak za decu sa klackalicama i ljuljaškama, zatim posetu etno selu Tršić i smeštaj za one koji žele da ostanu duže.

Konak se nalazi u neposrednoj blizini Vukove rodne kuće, nekadašnji Vukovi vinogradi na 500 metara nadmorske visine. Do konaka je moguće doći sa dve strane, od Vukove kuće u Tršiću pešice,uzvodno uz korito rečice Žeravije, stazom kroz šumu, dok je drugi put iz pravca Loznice kroz naselje Gornja Ploča.


http://agroeko.net/index.php/turizam-clanci/1716-etno-oaza-planinski-konak-milica

https://selo.co.rs/planinski-konak-milica/

Slike
Gde se nalazi
Kontakt Informacije
Komentari

Ostavite odgovor

Još Magičnih mesta u okolini (20km)
Etno selo “Sunčana Reka”
2.52
Etno selo Sunčana Reka se prostire na obali najlepše srpske reke – Drine, ispod istorijske planine Gučevo. Ovo je jedinstvena oaza za odmor […]
Dodajte svoj utisak za Magično mesto
Imate svoje fotografije i mišljenje o ovom mestu? Napišite svoj utisak, dodajte svoje fotografije, detaljno ocenite Planinski konak "Milica"